Astra H hammastanko välyksellinen, kannattaako korjata?

Auton alustaan liittyvä keskustelu.
Renkaat, vanteet, madaltaminen, jarrut, jne...
PANNACOTTA08
'Agila'
Viestit: 2
Liittynyt: 13 Touko 2022, 16:52

Astra H hammastanko välyksellinen, kannattaako korjata?

Viesti Kirjoittaja PANNACOTTA08 »

Korjaamolta tuli tuomio, että Astra H Caravan 1.6 vm 08 hammastanko on välyksellinen. Kyllähän sillä vielä ihan ok ajelee, vaikka tuo välys kyllä jo tuntuu ajossa ajoittain ärsyttävästi, etenkin nyt kesärenkailla. Mahtaako sitten vuoden kuluttua mennä enää katsastuksestakaan läpi..

Osa kuulemma maksaisi uutena alkuperäisosana hankittuna kaikkinensa noin 1500 euroa :roll: (+ työt), joka tietenkin on jo aivan liikaa auton arvoon nähden, joka ei taida juuri tuota enempää olla, vaikka autolla onkin ajettu vasta vaivaiset 120tkm.

Kuinka monta työtuntia tuollaisen osan vaihtaminen kaikkineen mahtaa keskimäärin viedä?

Löytyyköhän hammastankoja purkuosina kuinka hyvin ja minkä hintaisia yleensä ovat? Hyvää purkuosa yritystäkin saa suositella.

Entä mitä pitää ottaa huomioon purkuosaa tilatessa?
(mitä hieman näitä silmäilin, niin osa tarjouksista ei sisällä raidetangonpäitä jne). Eli mitä kaikkea tuohon kokonais pakettiin pitää sisältyä, että se sisältää kaiken oleellisen?

Harmittaa kyllä tuo tuomio, vaikka itse pyysinkin selvittämään, mikä tuota ohjauksen vetelyä aiheuttaa. Autohan on muuten toiminut yllättävänkin luotettavasti jo vuosia. Toistaiseksi myös tarvitut varaosat ovat olleet hyvin edullisia ja kun kilometrejäkin on takana vasta näin vähän, niin kyllähän tuolla vielä käyttöarvoa olisi useiksi vuosiksi eteenpäin.
1,2sorsa
OCF Moderaattori
OCF Moderaattori
Viestit: 11813
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 19:56
Paikkakunta: Keski-pohjanmaa

Re: Astra H hammastanko välyksellinen, kannattaako korjata?

Viesti Kirjoittaja 1,2sorsa »

Hanki trw kunnostettu vaihtolaite. On sama mitä alkuperäinen. Vaihtoon menee 2-3h kun apurunko pitää laskea alas. Sekä tietty ohjauskulmien säätö ja uudet öljyt tehostimeen. Suojakumisetti vaihtoon jos ei tule hammastangon mukana.
Corsa E grasshopper cdti
corsa a 1,2 s -> c18xel
Corsa b gsi projekti
Frontera sport 4x4 2,2 16v
Vastaa Viestiin