Ostoapua kaasu-Astraan vm 2018

Keskustelua Opeleista
Vastaa Viestiin
A.H.
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 52
Liittynyt: 26 Loka 2009, 17:01
Paikkakunta: Helsinki

Ostoapua kaasu-Astraan vm 2018

Viesti Kirjoittaja A.H. »

Katselen Vectralle jatkoa ja edullisemmat kilometrit ja pienemmät päästöt kiinnsotaisivat. Ehdolla olisi kaasu-Astra, tarkemmin Sports Tourer Enjoy
CNG 1,4 Turbo ECOTEC MT6.

Onko tässä jotain tiettyjä tyyppivikoja joita pitäisi ottaa huomioon? Tai jotain muuta? Kilsat ajetaan etupäässä kesällä, talvella vähemmän mutta tuossa on lohkolämmitin joka jeesaa pakkasella vaikka lienee säteilylämmitin(?). Taajamassa ei juuri ajeta eli mentäisiin lähets kaikki kilsat kaasulla myös talvella. Menisikö tuolla ajot ylipäätään yhtä huolettomasti kuin 1.8 Eco-Vectralla?

6-lovinen loota tuossa näyttäisi olevan, onkohan niissä enää vanhoja ongelmia?

Edellinen Vectra C on palvellut hyvin, täältä sain siihenkin hyvät vinkit. Vectra lähetee tämän alta eteenpäin mutta jos sopivaa korvaajaa ei löydy niin matka jatkuu vanhalla luottoratsulla.
opelonparas
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 205
Liittynyt: 13 Touko 2014, 19:13

Re: Ostoapua kaasu-Astraan vm 2018

Viesti Kirjoittaja opelonparas »

K-Astrasta on tällä samalla sivulla pitkän pitkä ketju, kannattaa tutustua. Yleisesti automalli on ollut varmatoiminen. Kaasuvehkeet kai aika marginaalinen prosentti, joten niistä ei ehkä niin paljoa keskustelua. En ainakaan muista, että olisi raportoitu mitään isompia niille ominaisia ongelmia. Täällä samanlaisen auton aika kattava koeajoraportti https://www.iltalehti.fi/autotestit/a/2 ... 2200942389
Astra K Sports Tourer 1.4 T (110 kW) AT
Ex: Vectra C Wagon 1.8 (103 kW) AT | Vectra B Wagon 1.6 (74 kW) MT
ahkio
'Senator'
'Senator'
Viestit: 561
Liittynyt: 04 Huhti 2011, 08:50

Re: Ostoapua kaasu-Astraan vm 2018

Viesti Kirjoittaja ahkio »

Bensamoottorihan se on, pienillä muutoksilla. Yli sata vuotta vanha konsepti joten vika-alttius pitäisi olla valmistajalla tiedossa, l. samat viat kuin vastaavassa pelkässä bensakoneessa.
Ei liene eroa muuta kuin painossa ja kuljetuskapasiteesissa sekä vetokoukun käytössä.
Meillä nykyään Espanjalainen kaasukulkine eikä ainakaan tähän mennessä ole nikotellut yhtään, viime kesänä vaihtui tuo meille. Taitaa olla ainoa ero että öljyjä pitää vaihtaa tiheämmin verrattuna jos olis pelkkää bensaa polttava vehje kyseessä.
Besatankin kokoa kannattaa miettiä, meillä vm -17 ja 50l tankki bensalle (tankit näissä kutistuivat 2018), eli ei ihan heti matkan teko ala nykimään vaikka lappiin asti menisi (Oulussa pohjoisimmat kaasutankkauspaikat).
A.H.
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 52
Liittynyt: 26 Loka 2009, 17:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ostoapua kaasu-Astraan vm 2018

Viesti Kirjoittaja A.H. »

Kiitos näistä. Tsekkaan tuota siis tarkemmin
Vastaa Viestiin