Astra H muovilokasuojien irrotus edestä

Koriin ja sisustaan liittyvät asiat. Keskuslukko, sähkölasit, sisustan purku, jne...
Vastaa Viestiin
markotoi
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 69
Liittynyt: 23 Syys 2011, 17:21
Paikkakunta: Vantaa

Astra H muovilokasuojien irrotus edestä

Viesti Kirjoittaja markotoi » 14 Tammi 2020, 01:41

En ole vähään aikaan paljoa kirjoitellut näihin keskusteluihin, joten ajattelin laittaa tänne vinkkejä jos siitä olisi hyötyä muillekin jotka harvakseltaan joutuvat tekemään itse pikkuhuoltoja autoon.

Irrotin kesällä Astra H:ssa muovilokasuojat edestä molemmin puolin. Syyt irrottamiselle oli että etulokasuojien alaosiin oli alkanut tulla ruostetta ja muovilokasuojien sisäpuolet oli täysin tukossa hiekasta ym roskasta mitä nyt kertyy kun autolla ajaa.

Kuva

En ollut aiemmin näitä irrottanut, joten piti selvittää miten tämäkin tehdään, vaikka oli lopulta hyvin helppo homma.

Jos joku toinen tarvitsee joskus tehdä vastaavaa hommaa, laitan siksi tähän ohjeita ja kuvia (jotka toivottavasti pysyvät netissä eivätkä häviä heti) miten itse homman tein.

Muovilokasuojat on kiinni mustilla muoviniiteillä. Muoviniitit irrotetaan työntämällä niiden keskellä olevaa muovitappia, jolloin tappi tippuu irti. Osa muovitapeista tippuu sellaisiin paikkoihin ettei vanhoja muoviniittejä enää voi käyttää uudelleen ja osa muoviniiteistä menee rikki sitten kun ne ottaa irti, joten jos hommaan ryhtyy, on hyvä hankkia uudet muoviniitit ennen työtä.

Kuva

Astra H:ssa on on myös muutamat Torx-ruuvit muovilokasuojissa, joten sellainenkin ruuvimeisseli täytyy olla.

Ostin omat muoviniitit Motonetistä ja niiden kokonaispituus oli hieman pidempi kuin alkuperäiset muoviniitit, mutta ne toimivat silti hyvin. Linkki tuotteeseen (Muoviniitti 10262 VAG/Opel 14 kpl 47-1764):

https://www.motonet.fi/fi/tuote/471764/ ... Opel-14kpl

Kuva

Muoviniittien irrottamiseen voi käyttää pientä ruuvimeisseliä tai mitä tahansa työkalua jolla voi työntää tapit irti. Itse tein halvasta ebaysta tilatusta kiinalaisesta ruuvarista työntötyökalun katkaisemalla kärjen, niin että ruuvimeisselin kärjestä tuli tylppä.

Kuva

Astra H:ssa muovilokasuoja koostuu kahdesta osasta, mutta sitä ei pidä irrottaa kahdessa osassa, vaan yhtenä osana. Ei kannata tehdä sitä virhettä että irrottaa muovilokasuojaa kahdessa osassa, koska silloin siinä on vaivaa laittaa palaset takaisin kasaan eikä puolikasta muovilokasuojaa saa laitettua muutenkaan takaisin ellei irrota toistakin puolikasta autosta.

Kuva

Muovilokasuojien irrottamisen jälkeen kannattaa käyttää imuria ja harjaa puhdistamiseen. Roskaa menee paljon sisään erityisesti aukoista jotka on tarkoitettu sadevedelle ja kun sadevesi jää muhimaan sotkuun pitkäksi aikaa, alkaa ruostuminenkin.

Kuva

Kuva

Jos auton nostaa tavallisella tunkilla, kannattaa katsoa ettei roskat tipu tunkin päälle ja tunkin lisäksi auton alle pitää laittaa joku pukki siltä varalta jos tunkki pettää. Koska tein hommaa hiekka-alustalla, laitoin 1 cm paksuisen vaneripalan hallitunkin alle ettei tunkki uppoisi maahan ja samalla sain alustan jolle laittaa ruuvit, työkalut ja niitit.

Kuva

Kun laitoin uudet muoviniitit paikoilleen, käytin samaa kotitekoista työkalua työntämään muoviniittien tapit paikoilleen. Jotkut reiät olivat aika tiukkoja, niin muoviniitti ei mennyt kaikkiin pelkästään käsin työntämällä ja niissä käytin apuna paksua pulttia ja vasaraa, joilla naputtelin muoviniitin pohjaan kiinni. Vasta sen jälkeen työnsin muoviniitin sisään. Muovilokasuojaa takaisin asennettaessa kannattaa katsoa miten se oli alunperin paikoillaan ja katsoa että menee takaisin täsmälleen samalla tavalla kuin alunperin oli kiinni.

Avatar
Rookeri
OCF Moderaattori
OCF Moderaattori
Viestit: 18651
Liittynyt: 23 Kesä 2008, 20:09

Re: Astra H muovilokasuojien irrotus edestä

Viesti Kirjoittaja Rookeri » 14 Tammi 2020, 08:33

Lokari ja helma on pian vaihtokunnossa jos tuo homma jäi vaan roskien imuroimiseen.
OCFormulatietäjä 2016

Kun taitamaton laittaa haluttoman tekemään tarpeetonta, tuntuu välillä vähän siltä että turha työ menee hukkaan.

markotoi
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 69
Liittynyt: 23 Syys 2011, 17:21
Paikkakunta: Vantaa

Re: Astra H muovilokasuojien irrotus edestä

Viesti Kirjoittaja markotoi » 14 Tammi 2020, 09:08

Siinä olet oikeassa kyllä, mutta ei ollut aikaa tehdä enempää. Täytyisi olla halli missä irrottaa osat puhdistusta ja maalausta varten.

Avatar
Janza1985
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 859
Liittynyt: 26 Tammi 2012, 09:26
Paikkakunta: Kuopio

Re: Astra H muovilokasuojien irrotus edestä

Viesti Kirjoittaja Janza1985 » 14 Tammi 2020, 16:58

Kyllä voi ihan huoletta irroittaa sisälokarista vaan toisen puolen, oo temppu eikä mikään laittaa sitä takaisin.
Insignia Hatchback A20DTE

Vastaa Viestiin