Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

OCF keskustelufoorumiin ja nettisivustoon liittyvä palaute, asiat, ideat, tiedotteet ym.
N3ON
'Senator'
'Senator'
Viestit: 323
Liittynyt: 25 Touko 2009, 20:57

Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja N3ON »

Siis mikä täällä porukkaa vaivaa? Itelle ja monelle muulle on osunu joku asia mikä on ollu esillä ehkä joskus vuonna 2002 ja anna olla jos erehdyt kysymään siitä! Johan tulee haukkumiset, käytä hakua ja muuta skeida ja sit se vielä parhaimillaan lukitaan se. Ite asia todellakin pitää ettiä, mut tän sivun haku kenttä on aivan paska joten se on tehtävä googlella. Hausta tekee vielä mielenkiintosen kun mäkään en hirveesti ymmärrä autoista tai siis opeleista. Eikä varmaan tule mieleen kun pistää vaikka "EGR" ja "ocf" niin sitä tavaraa tulee niin asian vierestä. Sit ei auta kun käydä kaikki läpi ja kohta tekee mieli heittää läppäri seinään ja viedä opeli huoltoon ja maksaa 300e jostain pikku hommasta. Jotkut tosin laittavat fiksuna linkkiä kyseiseen juttuun, mut sekin joissan tapauksissa sitä juttua on 250 sivua ja se asia on jollain sillä välillä yhessä jutussa. Mitä noilla muilla foorumeilla pyörii niin ei hirveesti vastaavaan törmää.

JOO JA ANTEEKS AVAUTUMISESTA!
Avatar
tursas
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 4716
Liittynyt: 22 Heinä 2004, 03:00
Paikkakunta: Vantaa

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja tursas »

Tääkin asia on kysytty jo 2008 ... :lukko: :D
http://www.opelclubfinland.fi/forum/vie ... a#p1309490
Avatar
putkikardaani
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 1462
Liittynyt: 26 Syys 2005, 15:50
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja putkikardaani »

ei haitta kysyä uudestaan
Jokainen saa tehdä omalle lintalleen ihan mitä haluaa!
Mutta ainahan sen voi myös paalata!
Beeascona
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 2132
Liittynyt: 12 Maalis 2006, 20:44

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja Beeascona »

N3ON kirjoitti:Siis mikä täällä porukkaa vaivaa?
Turhan päivänen ahasmielisyys niitten osalta joilla on se delete nappi siinä esillä,on tullut eteen monella muullakin foorumilla.
Avatar
Morepower
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 274
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 13:50
Paikkakunta: Ruukki

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja Morepower »

Oon kyllä täysin samaa mieltä tosta hakuhommasta.... En sitte millään ilveellä löydä sillä mitään. Haet jotain neuvoa niin ei yhtään tulosta tai sitten kaksmiljardia osumaa joista puolet on jossain "hupaset poliitikkojen lausunnot aiheesta autoilun verotus puolassa" topikissa.

Googlen hakua oon ittekki käyttäny foorumilta ettimiseen. :bonk:
Omega 2.5 v6
Avatar
ata
OCF Yhteyshenkilö
OCF Yhteyshenkilö
Viestit: 15937
Liittynyt: 30 Tammi 2002, 02:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja ata »

No lähinnä tuossa on syynä se, että kysymykseen saattaa olla jo vastaus kirjoitettuna valmiiksi siinä aiemmassa ketjussa samasta aiheesta. Samaten yleensä pidetään hyvänä, että samanaiheinen keskustelu on samassa keskusteluketjussa, ei ne "vanhene" ja usean vuoden vanhojakin ketjuja saa nostaa näkyviin jos on samasta aiheesta kyse. Ei ole siis yleisellä tasolla toivottavaa, että samasta asiasta on useita samankaltaisia keskusteluketjuja, se vaikeuttaa tiedon löytymistä. Vaikka haku olisi miten huono, niin on parempi että se sillä (tai googlella) lopulta löytynyt ketju on se oikea, eikä vain yksi kymmenestä samaa aihetta käsittelevästä ketjusta ja oikea vastaus löytyisikin jostain toisesta niistä vastaavista ketjuista.

Ei se mikään pakko ole, ja tottakai saa kysyä asiasta joka on ollut jo esillä, mutta ainakin itse pidän parempana, että jatkaa sitä keskustelua siinä vanhassa jo olemassa olevassa ketjussa. Tai jos täsmälleen sama asia on jo ollut esillä ja siihen on vastauskin jo kirjoitettu, niin mitä hyötyä on kysyä sitä uudestaan jotta vastaaja saa kirjoittaa sen saman vastauksen uudestaan? Kun joku kokee senkin loukkauksena, että vastauksessa antaa linkin ketjuun josta vastaus jo löytyy tai jossa keskustelua jo on käyty tai käydään.

Se on sitten ihan eri asia onko hakutoiminto huono (no, menettelee, ei paras, mutta joskus toimii) tai onko siinä mitään väärää jos käyttää googlen hakua (ei ole)...
Zomm
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 48
Liittynyt: 11 Loka 2008, 21:14

Re: Miksi ei saa kysyä asiasta joka on ollut esillä jo?

Viesti Kirjoittaja Zomm »

Pystyiskö tän foorumin koodiin lisäämään google-haun suoraan, kuten esim. virulaisten saab-foorumilla http://www.saabiklubi.ee/foorum/. Siellä on kylläkin xmb:n foorumisofta, mutta kai sen phpBB:n kylkeen sais ruuvattua? Toimii nimittäin melkoisen hyvin.
Vastaa Viestiin