Neste rally Finland

Keskustelua tapahtumista sekä OCF:stä
Anzelmi
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 122
Liittynyt: 17 Helmi 2002, 02:00
Paikkakunta: Pyhäselkä

Viesti Kirjoittaja Anzelmi »

Joo. Melkein oli onnistunut reissu. EK21 Jukojärveltä jälkeen lähdin Jyväskylään päin, ja kuinkas ollakkaan tiet oli tukossa :evil: .

Ja tuolla EK17 Keuruu ykkösellä järkkärit oli ihan aunesta. Enintään puhalsi pilliin kun auto tuli. Eikä tehnyt mitään kun ihmiset käveli tiellä ja seisoskeli nauhan väärällä puolella, Että silleen.


<font size=-1>[ This Message was edited by: Anzelmi on 2002-12-20 11:20 ]</font>
kimmo
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 167
Liittynyt: 30 Tammi 2002, 02:00

Viesti Kirjoittaja kimmo »

Joo kyllä oli mukava reissu. On muuten aivan mielettömän rentoa porukkaa nuo ralli kuskit. Erikoiskokeen alussa juttelivat niin lupsakasti yleisön kanssa niitä näitä. Salonenkin jutteli niin kuin olisi tunnettu koko ikä ja totesi lopuksi, että ei muuta kuin potta päähän ja menoksi. Ja tietenkin kauniita naisia riitti yllinkyllin.

Kuva
Avatar
Vectr@ B
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 1587
Liittynyt: 10 Kesä 2002, 03:00
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu.

Viesti Kirjoittaja Vectr@ B »

Tytöt ihania,mutta tapahtuihan siellä sitten paljon muutakin..mikä nyt ei ollut yllätys-

Jyväskylässä lähes 100 joutui putkaan, sakkolappuja jaettiin 481
Rallikansa ajoi jopa 71 kilometrin ylinopeutta
Liikenteen sujuvuus muodostui tänäkin vuonna rallin suurimmaksi ongelmaksi. Rallista hurmaantuneiden katsojien kaasujalka oli paikoin pelottavan raskas. Riehaantunut juhlakansa ruuhkautti myös poliisin putkan.


Suurin yksittäinen nopeuden ylitys oli 71 kilometrin ylinopeus satasen alueella. Hurjaa vauhtia kaahannut henkilö oli ulkomaalainen.

- Valtaosa suurimpiin ylinopeuksiin sortuneista oli ulkomaalaisia, komisario Arto Rajala Jyväskylän poliisista toteaa.

Kaikkiaan poliisi jakoi ralliviikonlopun aikana 481 sakkoa, joista enemmistö aiheutui ylinopeudesta. Myös Veikko Stolt Jyväskylän liikkuvasta poliisista allekirjoittaa ulkomaalaisten osuuden kaahailussa.

- Vaikka he saavat maasta poistuessaan ajokorttinsa takaisin, on heidän kuitenkin maksettava sakkonsa, Stolt korostaa.

Jos ulkomaalainen jättää sakkonsa maksamatta, hänestä tehdään etsintäkuulutus. Rahaa ei lähdetä kaukomailta hakemaan, mutta asia tulee usein esille, kun henkilö pyrkii maahan seuraavan kerran.

Rallikuljettajatkaan eivät olleet lain kouran ulottumattomissa. Kaiken kaikkiaan poliisi jakoi kuljettajille kymmenkunta sakkoa reittiin tutustumisen ja kilpailun aikana. Tunnetuimmat heistä olivat Carlos Sainz ja Colin McRae.

Putkat täynnä viimeistä sijaa myöten
Veikko Stoltin mukaan ralli näkyi myös vesiliikenteessä. Etenkin Jämsän Vaheriin monet saapuivat katsomaan rallia vesireittiä pitkin. Rallireitti kulki Vaherin satamassa.

- Kokonaan selvä kuljettaja oli poikkeus. Lähes jokaisella viisari värähti jonkun verran. Seitsemältä meni ruorijuopumuksen raja rikki, hän kertoo.

Liikenneruuhkat olivat pahimmillaan lauantaina. Sunnuntaina väkeä oli jo vähemmän liikkeellä. Stolt arvelee, että kilpailijoiden runsas keskeyttäminen vaikutti osaltaan tilanteeseen.

Poliisi korjasi viikonlopun aikana 95 päihtynyttä putkaan. Joukko muodostui pahimmista räyhääjistä, koska tilanpuutteen vuoksi lievemmät tapaukset eivät mahtuneet sisälle.

- Lauantaina puolen yön maissa pystyimme tarjoamaan enää kovaa betonilattiaa, kun patjat loppuivat, vanhempi komisario Toni Peuha kertoo.

Alkoholin voimalla juhlinut rallikansa otti yhteen myös fyysisesti. Poliisille ilmoitettiin 21 pahoinpitelytapauksesta. Poliisi joutui ojentamaan myös Harjulla juhlineita nuoria.

Ja nämä jutut suoraan iltalehdestä!
Vastaa Viestiin