Astra K

Keskustelua Opeleista
Vastaa Viestiin
Metula
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 263
Liittynyt: 24 Tammi 2018, 20:22

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Metula »

Tekniikanmaailmassa tätä astran "nykyaikaista" s/s systeemiä kehuttiin, mutta nepä ei autoista tai ajamisesta mitään ymmärräkkään.

Onhan tässä paljon astrasta naristu, mutta tänäänkin n.260km ajoin ja huomenna taas mennään. Hyvä ajaa, erittäin pieni kulutus, hyvä penkki ja ajoasento kohdallaan, ergonomia muutenkin hyvä. Sähkönen takaluukku joka esim focuksessa kallis lisävaruste. Ledi valot pääsevät kohta oikeuksiinsa ja hämärtyvinä öinä jo saanut esimakua että nekin on hyvät. Pieneksi koneeksi ihan kivasti vetoa kierroksilla. Kyllä tykkään ajaa tuolla, mitään varsinaista vikaa ei ole ollut vielä.
marqus
OCF Member 2017
Viestit: 3381
Liittynyt: 13 Touko 2004, 03:00
Paikkakunta: Päijät-Häme

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja marqus »

Hoki kirjoitti: 30 Heinä 2018, 14:38
marqus kirjoitti: 30 Heinä 2018, 10:36 Nythän se Astra alkaa tekemään murheita.
Huomenna menossa takapuskurin maalaukseen kun eräs nuori mies päätti työntää Astraa väkisin eteenpäin :D Pienet jäljet mutta kun kerran tajus laittaa vakuutuksen kautta niin menköön. Mutta.

Ilmastointi alkanut pitämään ärsyttävää vinkumista. Ei kokoaikaisesti, loppuu kun nostaa kierroksia hiemankin tai kytkee kokonaan pois AC:n. AUTO-asetuksella ääni tulee ärsyttämään. Toinen asia mikä pistää korvaan on, että vaihdelaatikon suunnilta kuuluu kolkotusta ja kolahtelua. Tämäkin tullut ilmi viikon sisällä. Pitää tunkata tänään ylös, että vois pikkasen antaa suuntaa että mistä huollossa alkavat tutkimaan paremmin.
Täällä sama homma, ilmastointi pitää ulinaa/vinkumista aika ajoin joka ärsyttää todella paljon. Liekö liian kuumat kelit astralle. Yleensä ilmenee ajon alkuaikana
Itse kuvailen vinkumista sellaiseksikuin jostain liitoksesta vuotaisi ilmaa pihalle. Mut katotaan et kerkiikö tällä viikolla asiaa selvittämään.

Auton tunkkasin ylös eikä kolinan syytä ainakaan silmämääräisesti pystynyt jäljittämään. Mysteerihommia :roll:
Kaikenlaista harmia......
-20 Focus 1.5 Ecoboost & -22 E-bike
kjans
'Senator'
'Senator'
Viestit: 348
Liittynyt: 04 Loka 2010, 16:06

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja kjans »

Parina viime päivänä itsekin havainnut tuota vinkumista kylmästöinnistä, ja nimenomaan kuumalla ajon alkuvaiheessa. Pienen hetken ajettua ei enää kuulu mitään ääntä. Ääntä on ilmennyt mielestäni ainoastaan kun lämpötila on ollut yli 30 astetta ja aurinko paistanut, esim. eilen asioille lähtiessä kun oli +33 ja aurinkoista vinkuna kuului, mutta kotiin lähtiessä kun oli +28 ja aurinko matalalla ei ääntä kuulunut ollenkaan.

Itselle siitä äänestä tulee mieleen joku pieni viheltävä ilmakompressori tai vastaava...
-(z)- Astra K ST 1.4T 150hv AT
arpe
OCF Member 2020
Viestit: 426
Liittynyt: 12 Tammi 2010, 18:25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja arpe »

Pitääkö toi LED -Matrix jotenkin erikseen aktivoida PÄÄLLE ajovalot kyllä toimii,mutta ei noi Matrix koko ajan on ollu valo"kytkin" asennossa auto ja,kun seinäävasten pistää pitkät päälle,niin kyllä ne kaikki palaa,mutta ajaessa palaa vain perusvalot ,korkeuden säätö toimii ,kun auton starttaa auto on Astra 2018 innovation
Fisherman
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 185
Liittynyt: 17 Helmi 2013, 12:06

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Fisherman »

Mitähän tarkoitat tuolla matrixilla? Kaikki valot toimivat automaattiasennossa mutta mukautuvat kaukovalot pitää aktivoida vasemman viiiksen napilla tai jossakin versiossa viikseä työntämällä olikohan kahdesti.Jos mukautuvat kaukovalot on aktivoitu niin ne toimivat vasta kun on todella pimeää, eivät Suomen suviöissä.
Ohjekirjassa tuo kaikki kerrotaan :roll:
Astra K Sports Tourer innovation 1.4T At6 My16
Ex: Astra J Spots Tourer cosmo 1.4T Mt6 My13
marveli
'Agila'
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Huhti 2018, 14:12

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja marveli »

Jos ajaa hiljaa esim. mutkaisella soratiellä (alle 55 km tunnissa), niin ei tule automaattisesti pitkiä. Jossain vaiheessa oli ongelmaa saada koko automatiikka päälle. Toisella kertaa toimi, kun ei vahingossakaan hiplannut vilkkuviiksestä startin jälkeen. Täytyy ihmetellä paremmin, kun tulee pimeätä aikaisemmin . . . Auto on 2018 Matrix versio.
pkuitune
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 94
Liittynyt: 27 Touko 2014, 16:22

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja pkuitune »

Vuoden 2018 mallissa ajovaloautomatiikka tosiaan täytyy kytkeä päälle vasemmanpuoleisessa viiksessä olevalla painikkeella. Aktivoituminen merkkinä mittaristossa palaa vihreä ajovalon muotoinen merkkivalo, jossa kirjain A keskellä.

Se, että kaukovalot eivät aktivoitu alle 55 km/h nopeuksissa on suunniteltu (joskin mielestäni typerä) ominaisuus. Vastaavanlainen ominaisuus on esimerkiksi se, että pitkien valojen valokeila kapenee moottoritienopeuksissa. Kaikki erilaiset ajovalojen tilat löytyvät ohjekirjasta.

Ratksisuna esittämääsi ongelmaan on käyttää kaukovaloja käsin tai kiihdyttää ajonopeus hetkellisesti yli 55 km/h vauhtiin, jolloin kaukovalot syttyvät ja pysyvät päällä, kunnes nopeus laskee alle 35 km/h.
marqus
OCF Member 2017
Viestit: 3381
Liittynyt: 13 Touko 2004, 03:00
Paikkakunta: Päijät-Häme

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja marqus »

kjans kirjoitti: 31 Heinä 2018, 08:28 Parina viime päivänä itsekin havainnut tuota vinkumista kylmästöinnistä, ja nimenomaan kuumalla ajon alkuvaiheessa. Pienen hetken ajettua ei enää kuulu mitään ääntä. Ääntä on ilmennyt mielestäni ainoastaan kun lämpötila on ollut yli 30 astetta ja aurinko paistanut, esim. eilen asioille lähtiessä kun oli +33 ja aurinkoista vinkuna kuului, mutta kotiin lähtiessä kun oli +28 ja aurinko matalalla ei ääntä kuulunut ollenkaan.

Itselle siitä äänestä tulee mieleen joku pieni viheltävä ilmakompressori tai vastaava...
Joo enemmän tää ongelma on ollut just noissa 30 helteissä. Mutta vaikkei ilmastointia pitäiskään pitkään LO-asennolla, vaan melko äkkiä laitan n 22 asteelle niin silti se vinkuminen jatkuu. Outoa hommaa.
Mutta toi viheltävä kompura on ihan hyvä kuvaus :wink:
Kaikenlaista harmia......
-20 Focus 1.5 Ecoboost & -22 E-bike
Askoik
'Senator'
'Senator'
Viestit: 558
Liittynyt: 08 Helmi 2018, 17:59

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Askoik »

arpe kirjoitti: 31 Heinä 2018, 10:26 Pitääkö toi LED -Matrix jotenkin erikseen aktivoida PÄÄLLE ajovalot kyllä toimii,mutta ei noi Matrix koko ajan on ollu valo"kytkin" asennossa auto ja,kun seinäävasten pistää pitkät päälle,niin kyllä ne kaikki palaa,mutta ajaessa palaa vain perusvalot ,korkeuden säätö toimii ,kun auton starttaa auto on Astra 2018 innovation
Komppaan muita, hieman täydentäen. Vasemmalla kojetaulussa sijaitsevan ison valokytkimen AUTO -asento tarkoittaa sitä, että se vaihtaa automaattisesti päivävalojen ja lähivalojen välillä. Samasta napista voit pakottaa päälle parkit tai lähivalot, mutta ei sillä kytkimellä ole mitään tekemistä kaukovalojen kanssa... no ehkä parkit päällä kaukovalot ei suostu toimimaan.

Kaukovaloviiksi on normaalilla paikallaan vilkkuviiksessä. Kun työnnät koko viikseä taaksepäin, pakotat kaukovalot perinteisesti päälle. Kun painat viiksen keskellä olevaa A-painiketta, niin auto vaihtaa automaattisesti lähivaloilta kaukovaloille, kun nopeus tosiaan ylittää sen 55 km/h ja kun on oikeasti kunnolla pimeää. Ainakin omaan makuuni ne kaukovalot saisi syttyä jo aiemmin hämärässä, mutta pitää siis olla oikeasti ihan säkkipimeää, että ne syttyvät. En ole viime aikoina käynyt puolen yön jälkeen ulkona, mutta mahtaako silloinkaan vielä olla riittävän pimeää... no varmaan elokuun puolivälissä alkaa sitten jo ainakin olla. Huomaathan myös, että kaukovaloautomaatiikka ei toimi silloin kun sulla on sumuvalot päällä, mutta ei kai niitä nyt kukaan huvikseen käytäkään? :)

-Asko
Nible
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 1350
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:11
Paikkakunta: Imatra

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Nible »

Askoik kirjoitti: 31 Heinä 2018, 20:23 Huomaathan myös, että kaukovaloautomaatiikka ei toimi silloin kun sulla on sumuvalot päällä, mutta ei kai niitä nyt kukaan huvikseen käytäkään? :)

-Asko
Ja vaikuttaa myös takasumuvalon käyttö.
Grandland X PHEV Executive 300 Turbo A8 AWD MY20
Ex. Astra Sports Tourer Innovation 1.4T MY17.5, Ex. Astra Sports Tourer Sport 1.4T MY15.5, Ex. Astra Enjoy 1.4T MY13.5
pkuitune
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 94
Liittynyt: 27 Touko 2014, 16:22

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja pkuitune »

pkuitune kirjoitti: 30 Heinä 2018, 15:17 Tapahtui tuossa aamulla myös sellainen omituisuus, että kun istahdin autoon, niin keskikonsolin kosketusnäyttöön ei tullut tavanomaista käynnistysanimaatiota. Kun käynnistin auton, niin ajotietokoneen tietoikkunat (nopeus, keskikulutus, tripit, rengaspaineet, liikennemerkit, ajastin, öljyn tilanne yms) hävisivät kokonaan näkyvistä. Sitä vastoin ajotietokoneen asetuksiin ilmestyi uusia ikkunoita, joita siellä ei ollut koskaan aikaisemmin ollut (lisenssitiedot, mukautuva vakkari, nopeusrajoittimen asetukset, äänet päälle/pois jne.). Pari tuntia myöhemmin ajotietokoneen tietoikkunat palasivat näkyviin ja samalla nuo uudet oudot asetusikkunat hävisivät asetuksista. :o
No niin, auto teki tämän tempun uudestan avovaimon käsittelyssä. Pyysin häntä ottamaan kuvat ylimääräisistä valikoista, jotta voidaan esitellä näitä sitten huollossa (ja foorumilla):

https://aijaa.com/k6fldq

Kuvat otettu hallitusti 120 km/h matkanopeudessa, mutta mitäs pienistä. :roll: Onko muilla tullut tällaista omituisuutta vastaan?
Ertsi70
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 14
Liittynyt: 21 Helmi 2017, 13:21

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Ertsi70 »

pkuitune kirjoitti: 01 Elo 2018, 11:16
pkuitune kirjoitti: 30 Heinä 2018, 15:17 Tapahtui tuossa aamulla myös sellainen omituisuus, että kun istahdin autoon, niin keskikonsolin kosketusnäyttöön ei tullut tavanomaista käynnistysanimaatiota. Kun käynnistin auton, niin ajotietokoneen tietoikkunat (nopeus, keskikulutus, tripit, rengaspaineet, liikennemerkit, ajastin, öljyn tilanne yms) hävisivät kokonaan näkyvistä. Sitä vastoin ajotietokoneen asetuksiin ilmestyi uusia ikkunoita, joita siellä ei ollut koskaan aikaisemmin ollut (lisenssitiedot, mukautuva vakkari, nopeusrajoittimen asetukset, äänet päälle/pois jne.). Pari tuntia myöhemmin ajotietokoneen tietoikkunat palasivat näkyviin ja samalla nuo uudet oudot asetusikkunat hävisivät asetuksista. :o
No niin, auto teki tämän tempun uudestan avovaimon käsittelyssä. Pyysin häntä ottamaan kuvat ylimääräisistä valikoista, jotta voidaan esitellä näitä sitten huollossa (ja foorumilla):

https://aijaa.com/k6fldq

Kuvat otettu hallitusti 120 km/h matkanopeudessa, mutta mitäs pienistä. :roll: Onko muilla tullut tällaista omituisuutta vastaan?
Mulla ollut samaa oiretta muutaman kerran vajaan kahden vuoden aikana. Keskinäyttöön ilmestyy näyttöjä, joita tähän ei kuullu. Mm. nelivedon tietoja, kallistuskulmia, ahtopaine, tehomittaus jne... Yleensä sammutus ja uudelleenkäynnisty palauttaa valikot normaaliksi. Olen maininnut huollossa ja päivittivät jonkun ohjelmiston, mutta apua siitä ei ollut.
Astra K, Sports Tourer Innovation 1.4 M 150hp -17
Askoik
'Senator'
'Senator'
Viestit: 558
Liittynyt: 08 Helmi 2018, 17:59

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Askoik »

Eikös tuota joku epäillyt, että liian alhainen akkujännite jotenkin "resetoi" ajotietokoneen siten että se menee tuollaiseen "tehdasmoodiin". Kannattanee tarkistaa akun varaus, ennenkuin aiheuttaa auton käynnistymättömyyden tms. vakavampaakin.

Vai että valokuvia otettu "hallitusti" motarilla oikein puolisen tusinaa. No, eihän tuossa nopeuskaan seilannut "kuin vain 112 - 125", joten melkein onnistui taas keskittyminen nopeuden ylläpitoon ja valokuvaamiseen samanaikaisesti. Erikoiseksi on kyllä maailmanmeno mennyt, kun pitää kuskin paikaltakin ajaessa somettaa. Asiasta tulee kyllä huomautettua aina jos näen Facebook kavereiden laittamiakin kuvia, jotka on selvästi kuvattu kuskin paikalta ja joissa selvästi auto liikkuu. Kerran yks leidi sometti 15 min perässäni ajaen, niin kävi jo mielessä lyödä auto parkkiin keskelle maantietä hätävilkut päällä ja käydä vähän keskustelemassa aiheesta.
Askoik
'Senator'
'Senator'
Viestit: 558
Liittynyt: 08 Helmi 2018, 17:59

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Askoik »

Edelliseen liittyen yksi ajankohtainen kysymys. Nyt kun on pitkät lomat takana ja Astra saattanut jollakulla seistä viikkojakin parkissa, niin onko ollut käynnistymisongelmia? Lankomiehen Octavia jätti käynnistymättä 3 - 4 vkon seisomisen jälkeen, vaikka akkukin oli ihan uudehko. Syö kuulemma sen verran virtaa parkissakin, että tuo on Skodan ominaisuus. Mutta kuinkas Astra, onko joku pitänyt yli 4 vkoa parkissa ja miten lähti käyntiin?
1,2sorsa
OCF Member 2024
OCF Member 2024
Viestit: 13558
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 19:56
Paikkakunta: Keski-pohjanmaa

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja 1,2sorsa »

Hyvin nuo on lähtenyt myyntivarastosta käyntiin. 1,4t mokka vaati apuvirtaa kun oli koko talven ollut varastossa
EL-50448 ja op-com keskipohjanmaa
-frontera B, corsa A,B,E, Vectra C.
Vastaa Viestiin