Vinkit ja Vihjeet - Ohjeen päivitys

OCF keskustelufoorumiin ja nettisivustoon liittyvä palaute, asiat, ideat, tiedotteet ym.
Avatar
Zeniitti
'Senator'
'Senator'
Viestit: 638
Liittynyt: 05 Tammi 2005, 02:00
Paikkakunta: 127.0.0.1
Viesti:

Vinkit ja Vihjeet - Ohjeen päivitys

Viesti Kirjoittaja Zeniitti »

Eihän tuota pääse itse muuttamaan. Jostain syystä kuvien hosti ai tulosta noita kuvia suoraan foorumille, joten nyt ne on uudessa paikassa. Tästä joku jolla on oikat, niin päivittää viestin. *Klickitiklik*












Astra G vakiomankka pois ja jotain muuta tilalle

Tuli mieleen foorumia selatessa ja hakua käytettäessä, että joku muukin on joskus paininut saman ongelman edessä. Ajattelin dokumentoida oman versioni, jospa siitä olisi hyötyä joillekin muillekin. Ensin tulee havainnollistava kuva ja sen jälkeen selitetään vielä tarkemmin, miten homma etenee. Kuvat klikkaamalla isoiksi.

Tässä siis vaihdetaan Delcon CDR500 soittopeli JVC:n KD-G722 ohjelmalähteeseen. Ohje käy luonnollisesti muihinkin ;)

Kuva

Yleiskuva kabiinista vanhalla mankalla.



Kuva

Ruuvaa joka nurkasta kuusiokoloruuvit pois asianmukaisella avaimella.



Kuva

Työnnä paljastuviin reikiin radion irroituskoukut ja vedä. Tässä voi sitten soveltaa, jos ei omista irroituskoukkua. Reikiin käy melkein mitkä tikut tahansa, mummon virkkuukoukut, naulat yms. Työnnä työkalu siis reikiin ja väännä sisäosaa sisäänpäin. Biltemasta löytyy ainkain oikea työkalu: http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... =31546.htm



Kuva

Irroituskoukku uppoaa reikiin muutaman sentin. Alempaa tikkua on käännetty siten, että radion lukitus antaa myöden. Väännä kaikkia tikkuja ja vedä soitin pois.



Kuva

Avaa radion kehikon takareunasta keskeltä torx-avaimella ruuvi ja vedä kehikko pois. Kehikossa on kiinni johdot, irroita ne.



Kuva

Kehikko irti, piuhat esillä ja valmiina asentamaan uutta soitinta. Huomaa antennin liitin, siihen tarvitaan mahdollisesti adapteri "uusi --> vanha". Biltemasta löytyy sopiva: http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... =31156.htm



Kuva

Asenna uuden soittimen kehikko aukkoon. Jos kehikko istuu tukevasti, niin käännä kehikon nipsuja pienellä meisselillä tai vastaavalla, että kehikko jää jämäkästi paikoillee. Yhdistä myös tässä vaiheessa uuden soittimen liitinsarja auton johtoihin. Huom. Jos haluat, että auton sähköt toimii jatkossakin normaalisti, niin vaihda herätteen ja jatkuvan virran johdot ristiin. Jos vielä haluat, että radio toimii ilman virta-avaimen kääntöä, niin liitä jatkuva virta meneväksi soittimeen sekä jatkuvalle virralle, että herätteelle.



Kuva

Jos kehikon ja aukon välillä jää välystä, niin kuin mulla kävi, niin joudutaan parentoimaan kehikko tukevasti asennesaukkoon lisäosien avulla.



Kuva

Kuvassa käytettyä lisäosaa ei toimiteta radion mukana :) Otin 30cm:n viivottimen ja dremelöin siitä sopivan mittaisen pätkän. Lopuksi leikkasin vielä Dremelillä jäljelle ainoastaan viivottimen viisteen. Hioin vähän karkealla hiomapaperilla viivotinta ja kehikkoa, että liima tarttuu paremmin. Pikaliimaa kehikkoon ja puristimilla viivotin kiinni. Annetaan kuivua.



Kuva

Kuten kuvasta näkyy kehikko istui asennusaukkoon loistavasti. Taisi olla tukevampi, kuin alkuperäinen ;) Ei muuta kuin johdot mankkaan kiinni ja varovasti mankkaa kohti asennusreikää. Asennusta voi helpottaa irroittamalla alempaa löytyvän säilytyslokeron. Lokero on kiinni neljällä nipsulla, kahdella alhaalla ja kahdella ylhäältä. Väännä nipsuja pienellä meisselillä ja vedä lokero pois. Sitten reiästä voi avittaa johtoja kiskomalla soittimen paikalleen laittoa.



Kuva

Siinä sitten valmis ohjelmalähde komeilee. Toiminee hieman paremmin, kuin alkuperäinen...



Kuva

Taidetta -(z)-
Avatar
ata
OCF Yhteyshenkilö
OCF Yhteyshenkilö
Viestit: 15937
Liittynyt: 30 Tammi 2002, 02:00
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ata »

Juu, tuolle alueelle on erittäin rajatut kirjoitusoikeudet ettei sinne tulisi rönsyilevää keskustelua, vaan ne tärkeät ja hyviksi havaitut ja usein kysytyt aiheet pysyisivät aina näkyvillä. Korjaukset siirretään täältä kyllä sinne, kiitos päivityksestä!
Vastaa Viestiin